home about products news contacts
 
take tour now
 

producator mustar, mustaruri, mustar alb, mustar iute, mustar dulce, mustar cu hrean, mustar conservat, mustar realizat dupa retete grecesti

MUSTAR - KETCHUP - OTET - SUC DE LAMAIE - ESENTE -MUSTAR - KETCHUP - OTET - SUC DE LAMAIE

DESPRE PRODUCTIE MUSTAR OFERTA MUSTAR VANZARE MUSTAR ALIMENTAR MUSTAR DULCE MUSTAR CLASIC MUSTAR IUTE DISTRIBUTIE MUSTAR

MUSTAR:  producator mustar, mustaruri, mustar alb, mustar iute, mustar dulce, mustar cu hrean, mustar conservat, mustar realizat dupa retete grecesti

INFORMARMATII GENERALE


Mustar - seminte globuloase cu diametrul de cca. 2 mm, albe - galbui, cu suprafata punctata sau cu ingrosari neregulate, acoperite cu un strat mucilaginos. Uscate, fara miros, gust iute, intepator, caracteristic, prin zdrobire intre dinti.


Compozitia chimica: ulei gras (cca 30%), mucilagii (cca 20%), substante de natura proteica (cca 25%), substante minerale, sinalbozid si mirozinaza.
Principiul activ sinalbozidul similar sinigrozidului (din mustar negru) se comporta la fel ca acesta: sub actiunea fermentului (mirozinazei) se dedubleaza in mediu apos in glucoza, sulfat acid si izotiocianat de p-hidroxibenzil care insa nu este volatil ca izotiocianatul de alil.
Actiune farmacodinamica - utilizari terapeutice:


Datorita prezentei mucilagiilor in cantitati apreciabile, semintele intregi de mustar alb pot fi utilizate ca laxativ, de altfel singura utilizare terapeutica. In schimb este mult folosit in alimentatie in scopuri condimentare. Semintele de mustar alb constituie totodata o sursa de ulei vegetal.
Exista doua specii de mustar: una cu semintele albe (Sinapis alba), care are efecte mai blande (dar este si mai slaba din punct de vedere terapeutic), si una cu seminte negre (Sinapis nigra), cu un puternic gust picant si extrem de rubefianta, care este de obicei preferata in terapie. Ambele sunt intens folosite in medicina populara, mai ales ca aplicatii externe in bolile bronho-pulmonare, in care fac adevarate minuni. Sa vedem in continuare cateva modalitati de preparare si cateva utilizari terapeutice ale ambelor specii de mustar:


Muștarul alb (Sinapis alba) este o plantă anuală din familia Cruciferae. Mai este numită și Brassica alba sau B hirta sau muștar galben. Este cultivată pentru semințele sale, muștar, fie ca hrană pentru animale sau pentru rotația culturilor. Acum este cunoscută în toată lumea, deși este originară din regiunea mediteranenă.


Mustarul este unul din condimentele cele mai cunoscute si mai populare. Oferta de sortimente de mustar este nelimitata, el insotind preparate devenite simboluri culinare pentru diverse tari
Semnalat de peste 3000 de ani, mustarul este unul din cele mai vechi condimente, acesta inviorand mesele unor popoare asiatice si ale vechilor egipteni. Se pare ca, initial, el a fost cultivat in China, dupa care s-a raspandit in intreaga lume.

De la bob la mustar
In functie de sortiment, boabele, care pot fi de culori deschise pana la maronii-negre, se prelucreaza in mod diferit. Uleiurile speciale de mustar pe care le contin, dau iutela caracteristica acestui ingredient. Mai intai se zdrobesc semintele. Apoi faina de mustar se amesteca in diverse proportii cu: otet, sare, vin, apa, bere, piper, cuisoare, hrean, zahar, scortisoara... Rezulta o melasa de mustar care se lasa in butoaie cam 3 saptamani, inainte de a fi trasa in borcane sau tuburi sub forma de pasta de mustar.

Sortimente de baza
Mustar dulce - se face din boabe de mustar deschise la culoare. Este ideal pentru sosuri si pentru a da gust salatelor.
Mustar mediu iute - este mustarul de masa, facut din amestec de boabe deschise si inchise la culoare. Este foarte bun la frigarui, carnati.
Mustar iute - este facut aproape numai din boabe maronii.
Mustar Dijon - specialitate de mustar veche, iute, care se prepara amestecandu-se in must.
Mustar Colman - specialitate de mustar foarte fin si iute, realizat din combinatia a doau feluri de boabe.
Rotisseur - facut din boabe macinate mare. Este Ideal pentru a fi pus pe friptura, sau pentru sosuri picante rafinate.
Mustar bavarez - boabele macinate mare se incalzesc cu zahar, primind astfel aroma de caramel. Este bun pentru diverse feluri de carnati.

Frunzele de mustar alb sunt consumate in salate, dar pot fi folosite si ca furaj. Uleiul comestibil extras din seminte nu rancezeste usor. In Asia, el suplimenteaza industria cu combustibil folosit la iluminat si, de asemenea, da arome diferitelor feluri de mancare. Consumul mustarului este recomandat pentru sanatate. Nu are calorii si colesterol, dar are proteine, calciu, magneziu si potasiu. Ca ingredient pentru multiple sosuri, mustar se adauga in sosuri cu putin inainte de a fi gata, pentru ca daca se incalzeste prea mult isi pierde aroma.

Boabele de mustar se folosesc la conservarea castravetilor, pentru a le da aroma. In combinatie cu apa calda, mustarul creste tensiunea arteriala si duce la o mai buna circulatie a sangelui. Nu este recomandat acest lucru celor care au probleme cu tensiunea.
Se pot face bai de mustar in caz de raceala si tuse, avand efect benefic si pentru tratarea migrenelor (aplicand, pe ceafa, pasta de mustar). Pe de alta parte, semintele au actiune laxativa (1 lingurita de seminte de 2-3 ori pe zi, cu apa).

Indiferent sub ce forma ar fi - floare, samanta, condiment, ulei sau pulbere - mustarul poate da savoare vietii.

Mustarul negru este o planta de cultura. Semintele sale - Semen Sinapis nigrae - sunt folosite in scopuri medicinale si industriale. Ele contin o cantitate apreciabila de ulei gras, un glucozid (sinigrina) si un ferment (mirozina), care in contact cu apa dau nastere la esenta de mustar.
Semintele se intrebuinteaza sub forma macinata - Farina Sinapis - pentru cataplasme revulsive (produce congestie la locul unde se aplica, activand circulatia sangelui). Prin proprietatea rubefianta pe care o are, atrage sangele la locul dureros si astfel provoaca o activare a circulatiei sangelui, facand sa dispara durerile sau sa se descongestioneze unele organe ca plamanii, creierul etc., indicandu-se in bronsite, pneumonii, angina pectorala, cardialgii.
Cataplasma se pregateste in felul urmator: 100 g faina de mustar se amesteca cu apa calduta de 25-30 0 pana se formeaza o pasta moale. Nu se intrebuinteaza apa fierbinte, deoarece distruge fermentul si nu se mai formeaza esenta de mustar.

Pasta care se obtine se pune intre doua carpe si se aplica pe locul dureros. Se lasa un sfert de ora, apoi se scoate, putandu-se plica pe alt loc. Pentru copii sau pentru cei care nu pot suporta actiunea iritanta a mustarului, cataplasma se prepara dintr-un amestec de 50 g faina de mustar cu 100 g faina de in.

Autor: Magda Georgescu

 

Pe acest site veti gasii invormatii despre: diferite tipuri de mustar, oferta mustaruri, mustar alb, mustar  de masa, iute,dulce, mustar dulce, mustar clasic, mustar picant, hrean, conservat, clasic, seminte, samanta, calitate, apa, boabe de mustar. Acest site mai contine si informatii despre otet, sare, tarhon, mirodenii, acid citric, mancare. Noi suntem producatori, importam ingrediente si esente din grecia, Producem alimente si produse alimentare in cluj. Dintre princimale produse enumeram: suc, lamaie, lamiie, hellas, ketchup, ketchup dulce, ketchup picant, grade, esemte, rom, esente de rom,vanilie,lamiie,migdale,scortisoara, ciocolata, coniac. Toate produsele sunt facute dupa retete grecesti si cu specific grecesc.

 

PRODUCTIE MUSTAR:  producator mustar, mustaruri, mustar alb, mustar iute, mustar dulce, mustar cu hrean, mustar conservat, mustar realizat dupa retete grecesti

CONTACT:

SC Alexandros Impex SRL

Bacos Adriana

Cluj-Napoca, Romania

Tel Fix: 0264433877
Mobil: 0741217337

Fax: 0264/433821

www.alexandro.ro

office@alexandro.ro

 

MUSTAR - KETCHUP - OTET - SUC DE LAMAIE - ESENTE -MUSTAR - KETCHUP - OTET - SUC DE LAMAIE

 
   
 
 
 
   
   
 
   
      HOME | DESPRE | PRODUSE| SERVICII | DISTRIBUTIE | CONTACT                                               Copyright © Ruben Design 2007
Pe acest site gasiti informatii despre: Mustar, Mustar Dulce, Mustar Clasic, Mustar Picant, Oferta Mustar, Distributie Mustar, Producator MustaruriProduse Alimentare, producatori ketchup, producatori mustar, oferta ketchup, oferta mustar oferta otet, suc de lamaie, esente alimentare, distributie mustar, mustar boabe, mustar galben, mustar cu hrean, mustar alimentar, mustar dulce, mustar cu hrean, mustar pentru muraturi, mustar alb, mustar galben, mustaruri.